SALLATE KAKAKALE ME PITE

  1. Arla
  2. Receta me Djathe Krem
  3. SALLATE KAKAKALE ME PITE

Përbërësit (4 persona):

  • 150 g (1 tabaka) djathë të freskët Arla me barishte dhe erëza
  • 200 g karkaleca deti (të freskëta ose të shkrira)
  • 75 g selino të copëtuar
  • 1 lugë gjelle kopër të grirë hollë
  • 2 lugë çaji lëng limoni të saposhtrydhur
  • 1/2 lugë gjelle kripë
  • Piper i freskët i bluar
  • 4 pite integrale

Përgatitja (30 minuta):

I kullojmë mirë karkalecat dhe më pas i presim në copa të trashë. Përzieni djathin me karkalecat, selinon, koprën, limonin, kripën dhe piperin. Sezoni me kripë.

Ngroheni bukën e pitës (p.sh. në toster) dhe e prisni në gjysmë. Vendoseni sallatën me karkaleca në një tas të vogël.

 

Rekomandimet tona:

Ju mund të mbushni bukë pita me sallatë me karkaleca për një piknik.
Sallata me karkaleca mund të shërbehet edhe në krutona, si meze.

Recetat tona