Përbërësit (4 persona):
- 150 g (1 tabaka) djathë të freskët Arla me barishte dhe erëza
- 200 g karkaleca deti (të freskëta ose të shkrira)
- 75 g selino të copëtuar
- 1 lugë gjelle kopër të grirë hollë
- 2 lugë çaji lëng limoni të saposhtrydhur
- 1/2 lugë gjelle kripë
- Piper i freskët i bluar
- 4 pite integrale
Përgatitja (30 minuta):
I kullojmë mirë karkalecat dhe më pas i presim në copa të trashë. Përzieni djathin me karkalecat, selinon, koprën, limonin, kripën dhe piperin. Sezoni me kripë.
Ngroheni bukën e pitës (p.sh. në toster) dhe e prisni në gjysmë. Vendoseni sallatën me karkaleca në një tas të vogël.
Rekomandimet tona:
Ju mund të mbushni bukë pita me sallatë me karkaleca për një piknik.
Sallata me karkaleca mund të shërbehet edhe në krutona, si meze.